Avond-nacht en weekenddienst – Huisartsenpraktijk Arcade – Tegelen

Avond-nacht en weekenddienst

Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost (HAP)  De huisartsenpost is bestemd voor dringende zaken, die niet tot het volgende gewone spreekuur van uw huisarts kunnen wachten. U kunt niet zonder afspraak langskomen bij de huisarts, u moet eerst bellen.

Op de huisartsenpost kan de dienstdoende huisarts met uw toestemming in uw elektronisch medisch dossier zien welke medische problemen u heeft en welke medicatie u gebruikt. Mocht u dit niet willen, meld het aan uw huisarts zodat  uw medisch dossier vergrendeld wordt. Eenmaal vergrendeld, kan uw elektronisch medisch dossier  niet  geopend worden op de huisartsenpost. De blokkering kan alleen via uw huisarts in de praktijk (dus tijdens kantooruren) ongedaan worden gemaakt.

Huisartsenspoedpost

Alle huisartsen in de regio Noord-Limburg werken buiten kantooruren in extra diensten samen op de huisartsenspoedpost in Venlo. De huisartsenspoedpost is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen. In alle andere gevallen kunt u de volgende werkdag terecht bij uw eigen huisarts.

Voor uitgebreide informatie over de huisartsenspoedpost, klik hier. U leest hier waar de huisartsenspoedpost wel of juist niet voor bedoeld is en hoe de huisartsenspoedpost werkt.

Openingstijden

De huisartsenspoedpost is bereikbaar en geopend:

  • op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 17.00 – 08.00 uur,
  • in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 08.00 uur,
  • op feestdagen van 08.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend.

Buiten deze tijden kunt u terecht bij uw eigen huisartsenpraktijk.

Afspraken

Het is belangrijk dat u de huisartsenspoedpost alleen belt als uw klacht spoed is. Om dit uit te zoeken adviseren wij u om de vragenlijst van ‘Moet ik naar de dokter ’in te vullen, klik hier. Binnen 1 minuut kunt u zelf beoordelen of uw klacht spoed is. Het kan zijn dat uw klacht geen spoed is en dat u het advies krijgt uw eigen huisarts tijdens kantooruren te bellen. In bepaalde gevallen krijgt u een advies over wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Als uw klacht spoed is, dan is het belangrijk dat u altijd eerst belt, en niet zonder afspraak naar de huisartsenspoedpost komt.

LET OP! Houd bij elk contact met de huisartsenspoedpost bij de hand: uw identiteitsbewijs met daarop uw BSN, uw verzekeringspasje en een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

Adres huisartsenspoedpost

Spoedpost Noord Limburg
Professor Gelissensingel 20
5912 JX Venlo