Patiëntenportaal – Huisartsenpraktijk Arcade – Tegelen

Patiëntenportaal


klik op de foto om meteen naar het portaal te gaan

Het patiënten portaal

Via het patiëntenportaal is het mogelijk om herhaalrecepten te bestellen, inzage te hebben in uw dossier en een eConsult aan te vragen. Binnenkort is het ook mogelijk om een afspraak op het spreekuur van de huisarts of de Verpleegkundig Specialist te maken.

Klik op patiëntenportaal om naar het patiëntenportaal te gaan.

Hoe maak ik gebruik van het patiënten portaal?
Om in te loggen op het patiënten portaal vanaf uw telefoon moet u eerst de DigiD-app installeren op uw telefoon. Ook via een computer kunt u met DigiD inloggen.

Wat heeft u dus nodig?
– Een DigiD app (voor uitvoeren ID-check)
– Een geldig identiteitsbewijs
– een moderne smartphone met internetverbinding

Er is ook online instructiemateriaal. Hierin staat dat u bij problemen naar de praktijk moet komen: doe dat alstublieft niet. U kunt terecht bij TIP (zie onder) of u kunt bellen met de praktijk. Kom niet onaangekondigd naar de balie!

Heeft u problemen met installeren of inloggen?
U kunt elke woensdagmorgen van 10-12uur terecht bij het computerspreekuur bij TIP, Kerkstraat 2a, Tegelen. Tegen een vergoeding van €3,00 helpen zij u graag verder. Ze doen het graag en hiermee ontlast u de praktijk. Ze komen desgewenst ook thuis. Komt u er toch niet uit dan kunt u bellen met de praktijk. Onze assistentes Sandra en Marieke zullen als helpdesk fungeren. Zij bellen u bij problemen terug.

Welke mogelijkheden heb ik met het patiënten portaal?

Recepten
Er is een mogelijkheid om herhaalrecepten te bestellen. Deze liggen twee werkdagen later voor u klaar bij uw eigen apotheek. Bepaalde medicijnen kunnen niet via de app worden herhaald. Dit zijn vooral middelen voor psychische aandoeningen, slaapmiddelen en morfine-achtige middelen. Dit is soms niet handig maar we kunnen dit niet veranderen.

E-consult
U kunt ook veilig via een e-consult een medische vraag aan ons stellen. Binnen 5 werkdagen krijgt u een reactie hierop.

Inzage dossier
De mogelijkheid om een gedeelte van u dossier in te zien. Zoals bijvoorbeeld het inzien van laboratorium uitslagen, brieven of adviezen.
Indien u als ‘wettelijke vertegenwoordiger’ van een patiënt gemachtigd bent, dan kunt u namens de patiënt in het patiëntenportaal van de patiënt kijken.

Mijn gegevens
Hier kunt u persoonlijke gegevens terugvinden die bij ons geregistreerd staan zoals verzekeringsgegevens, apotheek en huisarts.

Online een afspraak maken bij de huisarts
Hier kunt u een afspraak maken voor het spreekuur van de huisarts of Verpleegkundig Specialist.